OM MIG

© CARINA STEJMAR. All Rights Reserved.

OM MIG

Carina Stejmar är konstnär, formgivare, författare och Coach, för ett flertal konstnärer/ elever. Konst och hälsa är mycket viktigt och ger mindfulness!

Måleri och natur, har alltid fångat mitt intresse.

Ljus, luft,färg och rytm, är mina ledord. 

Ljusets och vattnets skiftningar,påverkar mig mycket, ljuset i konsten är viktigt, olika ljus förvandlar färgerna i motivet, allt beror på hur ljuset faller. 

Ljuset förvandlar färgen på samma sätt, som solen och skuggorna gör att färger skiftar under en dag. När man målar handlar det i hög grad om att fånga det som finns bortom motivet, inte bara själva motivet. Jag målar i olja, akryl och akvarell, för att samla koncentration,önskar påverka betraktaren och att kunna utöva min kreativitet ytterligare. Skapandet sker hela tiden i processer.

Jag vill att mitt måleri, ger mig mindfulness, som skapas genom måleri, meditation, yoga och glädje.

"Att leva i nuet" ger ett liv i balans.

Jag älskar vatten ! Finner ett lugn och njuter bara av att sitta och titta ut över vatten. Jag tilltalas av att det är något stort och otämjbart med vatten.

Min Atelje`från 1700 och Kockargården från 1800, har utsikt mot Borsjön i Värmland och under sommaren, är det mycket västkusten, Koster och Naturreservatet Capri, Strömstad. Uppvuxen med DalsLandskanal, utanför mitt fönster i Dals-Långed.

Inspirerades tidigt att måla under skoltiden av mina lärare Maggie Dalbert, Anna-Lisa Dahle´n och bildlärare, Dalslandskonstnären Carleinar Tellwe, som var medlem i Bengtsforsgruppen.

Bengtsforsgruppen, som bestod av Dalslandskonstnärerna Carleinar Telwe, konstprofessor Arne Isaksson,Lizzie Olsson Arle,Algot Galle och konstprofessor Georg Suttner, som jag varit elev för under många år.


Motiven är ofta från fjäll, hav och sjöar, präglad av improvisation och dynamik. Jag målar gärna färgstarkt, blått i olika nyanser är favoritfärg. Sinnesstämning, atmosfär och känsla och bilden tar form. Resor och känslomässiga sinnesintryck, skapar behov av att måla och jag känner "FLOW". Jag använder hela kroppen: intellekt, känsla, intution och så reptilkänslan, hugget! Då man känner att det sitter.


CARINA STEJMAR

 

 

KONSTNÄR | FORMGIVARE | FÖRFATTARE | COACH 

KONTAKTA MIG

 

Email: Carina@stejmar.se

Phone: 070 2062504

BESÖK MIN ATELJE


Öppettider:


Efter överenskommelse - Kontakta vid besök via forumuläret.Adress: 

Klockargården Borserudsvägen 350

660 60 MOLKOM

Karlstad Värmlands län